Kies jouw beurs!

Over de beurs

Er is voor iedereen een studie!

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Op vrijdag 7 en zaterdag 8 december 2018 staat de Rotterdam Ahoy volledig in het teken van StudieBeurs West. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement inspiratie op voor de toekomst.

Op StudieBeurs West vind je ruim 50 (onderwijs)instellingen uit binnen- en buitenland die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.

Opleidingen van alle niveau's

StudieBeurs West biedt een groot overzicht van opleidingen op zowel mbo als hbo niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Wandel rustig rond op de beurs en praat met studenten van verschillende scholen en opleidingen, zij kunnen uit eigen ervaringen vertellen hoe de studie in elkaar steekt en je een eerlijk antwoord geven op al je vragen.

Ook voor praktische informatie over bijvoorbeeld studiefinanciering en je ov-kaart kun je op de beurs terecht.

 

Themapleinen

Om jou het beursbezoek zo makkelijk mogelijk te maken, is de beurs opgedeeld in diverse themapleinen. Voorbeelden hiervan zijn Groen, Zorg & Welzijn en Bouw & Techniek.

Er vinden verschillende leuke activiteiten plaats op de stands. Kruip in de huid van een professional uit diverse sectoren en branches en kom erachter wat je leuk vindt!

Al eens gedacht aan studeren in het buitenland en benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan eens langs bij het Internationaal plein met al je vragen over studies, stages en taalreizen in het buitenland.

   

Startsessies (NJR)

Tijdens de StudieBeurs verzorgen NJR trainers energieke startsessies. In deze sessies word je binnen een paar minuten klaargestoomd, om goed voorbereid de beursvloer op te gaan. 

Je ontvangt informatie, inspiratie en handvatten om de beurs zo efficiënt mogelijk te bezoeken. Wij lichten uit welke route je het beste kan bewandelen binnen de IJsselhallen. Zo kun je in minimale tijd, het maximale uit de beurs halen en keuzes maken die het beste bij je passen. 

Het is niet nodig om u vooraf aan te melden voor deze sessies, ze vinden ongeveer elke 10 minuten plaats in de lezingenzalen op de beursvloer.  Klik hier voor meer informatie over NJR.

   

Inspirerende Studiekeuze-sessies

Heb je nog geen idee welke richting je op wilt? Leer dan eerst jezelf eens wat beter kennen. Bezoek de interessante studiekeuze-sessies en raak geïnspireerd.

De sessies vinden beide dagen doorlopend plaats in de sessiezalen op het bordes.

Het bijwonen van deze inspirerende sessies is gratis! Ook voor je ouders/begeleiders vinden er informatieve sessies plaats. Bekijk hier het volledige programma.

   
   

Professionele studiecoaches

Gratis in gesprek met een professionele studiekeuzecoach? Dat kan! Een professionele studiekeuzeadviseur gaat met jou 15 minuten in gesprek, waarbij jouw persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten centraal staan. Samen ga je op zoek naar een aantal sectoren of opleidingen die bij jou passen. De persoonlijke coaches luisteren echt naar je en weten je goed te adviseren.

Meld je op de beurs aan voor een gratis coachgesprek bij de ‘Aanmeldbalie Coaching’. Je ouders/begeleiders mogen uiteraard ook aanschuiven bij dit gesprek.

 

 

Persoonlijke plattegrond

Print je persoonlijke plattegrond via handige iPads, die op een centrale plek op de beurs te vinden zijn. Bekijk de lijst van aanwezige onderwijsinstellingen op de iPads, zoek naar je favoriete opleidingen, geef je voorkeuren aan en je ziet direct de locaties van de voor jou interessante onderwijsinstellingen op de beursvloer.

Druk op print en je persoonlijke plattegrond komt zo uit de printer gerold! Meer informatie vind je hier.